perjantai 15. elokuuta 2008

Myrskyvaroitus!

Hei,

ja tervetuloa myrskyn silmään!

Innokaani on kesällä 2008 alkunsa saanut konsepti, jonka kehitin vanhan ystäväni Maria Ojakosken kanssa. Tarkoituksenamme on kokeilla idean toimivuutta käytännössä, ja jos homma toimii, kehittää mallia eteen päin ja toteuttaa se myöhemmin uudelleen jollain toisilla teemoilla.

Pilottiprojektimme, johon kuuluu Innokaaniryhmän tapaaminen 21. elokuuta 2008, käsittelee kahta pääteemaa:
1) kaupunkiseutujen tulevaisuutta ja
2) elämäntapojen ja arvojen muutosta.
Teemat ovat ajankohtaisia ja meitä kiinnostavia. Uskomme niiden myös olevan voimakkaasti sidoksissa toisiinsa.

Haluan esittää kiitokset työnantajillemme valtiovarainministeriön hallinnon kehittämisosastolle sekä Kuntaliiton kuntakehitys- ja tutkimusyksikölle hankkeen tukemisesta. Panostaminen uudenlaiseen ja uutta luovaan toimintaan koituu toivottavasti molemmille tahoille hyödyksi. Erityinen kiitos kuuluu sosiaali- ja terveysministeriölle ja peruspalveluministeri Paula Risikolle, joka toimii pilottiprojektimme suojelijana ja tukijana.

Kiitos jo etukäteen kaikille Innokaaniryhmän osallistujille sekä julkiseen keskusteluun osallistujille. Meillä on Marian kanssa ollut koko ajan hyvä fiilis tästä, katsotaan mitä saammekaan lopulta aikaan!


Konsepti

Innokaani on uudenlainen kollektiivisen ajattelun ja oppimisen ympäristö. Innokaani muodostuu osallistujien itse valitseman, kiinnostavan teeman ympärille luovaan ajatustyöhön. Teema voi olla jokin ajankohtainen aihe, mutta sen tarkastelunäkökulmana on aina tulevaisuus; millaisena aiheen tulevaisuus nähdään ja miten siihen halutaan reagoida. Innokaanissa on koolla 15-20 nuorta korkeakoulutettua aikuista, jotka ovat siirtymässä työelämään tai ovat jo ehtineet työskennellä jonkin aikaa.

Filosofia

Henkilökohtainen kasvu – kollektiivinen tietotuotanto

Innokaani rakentuu yksilön ja organisaation yhtäläiselle tarpeelle kehittyä. Innokaanissa organisaatio tarjoaa ryhmälle ulkopuolisia yksilöitä mahdollisuuden syventää tietämystään organisaatiolle keskeisestä aiheesta. Vastineeksi ryhmä tarjoaa organisaatiolle mahdollisuuden kehittää ajattelutapojaan ja hyötyä taustoiltaan monipuolisen osaajajoukon rajapinnoille rakentuvasta uudesta ulkopuolisesta näkökulmasta.

Avoin prosessi – avoin konsepti

Inokaani on vapaasti kopioitavissa ja hyödynnettävissä oleva avoin konsepti. Innokaani on viitekehys luovalle prosessille, joka hylkii turhaa urautumista. Se ei pyri järjestönomaiseen pysyvään rakenteeseen tai vakaisiin rahoitus- ja raportointisuhteisiin. Kukin Innokaaniin osallistunut yksilö tai organisaatio voi halutessaan osallistua vain yhteen Innokaaniin tai olla mukana useassa eri prosessissa ja roolissa. Innokaaniprosessiin kuuluu avoin kommentointivaihe verkossa, jolloin kuka hyvänsä voi osallistua siihen – keskustelua rajoittaa vain aika ja varsinaisesta Innokaanitapaamisesta koostettu keskustelun runko.
 
Clicky Web Analytics